Во серија бомбашки напади во Кабул-Авганистан загинаа 10 лица, а 12 мина се ранети

Заменик портпаролот на Министерството за внатрешни работи Хамид Рушан истакна дека се реализирани серија бомбашки напади во областите Сар-и Кариз и Голаи Давахане во Кабул во кои животите ги загубија 10 цивили, а 12 мина се ранети

1649978
Во серија бомбашки напади во Кабул-Авганистан загинаа 10 лица, а 12 мина се ранети

Во серија бомбашки напади во главниот град на Авганистан, Кабул загинаа 10 лица, а 12 лица се ранети. 

Заменик портпаролот на Министерството за внатрешни работи Хамид Рушан истакна дека се реализирани серија бомбашки напади во областите Сар-и Кариз и Голаи Давахане во Кабул во кои животите ги загубија 10 цивили, а 12 мина се ранети.

Рушан рече дека цел на нападите беа цивили и дека тоа претставува злосторство против човештвото.

Засега никој не ја презеде одговорноста за нападите. Слични вести