Продолжуваат исповедите на Пашинијан

За жал, има луѓе во Ерменија кои ја извадија картичката на С-300 за 30/40 илјади драми злато

1648752
Продолжуваат исповедите на Пашинијан

Ерменскиот премиер Никол Пашинијан изјави дека картичката на рускиот систем за воздушна одбрана С-300 била извадена од еден офицер за сума од 30/40 илјади драми (ерменска парична единица) во злато.

Никол Пашинијан продолжува со исповедите за Војната во Карабах, што резултираше со пораз на неговата земја.

Премиерот кој претходно го изнесе тврдењето дека стапката на погодок на руските ракети „Александар“ е мала и не експлодира, нешто потоа ги повлече овие изјави.

Последното тврдење на Никол Пашинијан повторно се однесува на  руското оружје.

Пашинијан им се обрати на оние кои го обвинуваат и во тој контекст рече:

„За жал, има луѓе во Ерменија кои ја извадија картичката на С-300 за 30/40 илјади драми злато. Можете ли да замислите? Тоа го стори офицер“.

Операцијата на азербејџанската армија за ослободување на Нагорно Карабах од ерменската окупација започна на 27 септември.

Азербејџан и Ерменија, по 44 дневниот конфликт во Нагорно Карабах по нападите иницирани од Ерменија, на 10 ноември потпишаа договор за прекин на огнот.Слични вести