НАСА: „Еј Истанбул блескаш“

Фотографијата била снимена од Меѓународната вселенска станица (МВС) на 10 мај 2021 година додека била во орбитата на 263 милји над Црното Море.

1646425
НАСА: „Еј Истанбул блескаш“

Американската национална агенција за вселенски истражувања (НАСА) преку Инстаграм сподели сателитска слика на Истанбул под која напиша „Еј Истанбул, блескаш!“

НАСА сподели сателитска слика од Истанбул на платформата за социјални мрежи Инстаграм. На објавата беше напишано „Еј Истанбул, блескаш!“.

Во објавата под која пишуваше „Погледнете ги ноќните светла на градот кои Босфор и Златниот рог ги дели на два дела! беше истакнато дека фотографијата била снимена од Меѓународната вселенска станица (МВС) на 10 мај 2021 година додека била во орбитата на 263 милји над Црното Море.Слични вести