Израелската полиција повторно интервенираше врз Палестинците во Месџид-и Акса: Повредени се 20 лица

Израелската полиција вчера по клањање на џума намаз (петочната молитва) повторно интервенираше врз Палестинците во Месџид-и Акса при што се повредени 20 лица

1643517
Израелската полиција повторно интервенираше врз Палестинците во Месџид-и Акса: Повредени се 20 лица
Mescid-i Aksa.jpg
israil gosterilere mudahale.jpg

Израелската полиција, вчера во клањање на џума намаз (петочната молитва) во Месџид-и Акса повторно интервенираше врз палестинските верници.

Во оваа интервенцијата беа повредени 20 Палестинци.

Вчера по клањање на џума намаз (петочната молитва) во Месџид-и Акса илјадници Палестинци го славеа постигнатиот прекин на огнот помеѓу Хамас и Израел.

Големиот број Палестинци отворија палестински знамиња и често извикуваа текбири (Аллаху Екбер!).  

Потоа насобраните Палестинци од Месџид-и Акса посакаа да маршираат кон делот на Стариот Град во Источен Ерусалим (Кудс).

Притоа во интервенцијата на израелската полиција беа повредени 20 Палестинци.Слични вести