Повик од група сенатори Демократи во САД за итен прекин на огнот во израелско-палестинскиот конфликт

Во заедничкото соопштение на 28 сенатори Демократи се вели следното: „За спречување на покачувањето уште повеќе на тензијата и на човечките жртви во судирот на териториите на Израел и Палестина, упатуваме повик за итно постигнување прекин на огнот“

1641126
Повик од група сенатори Демократи во САД за итен прекин на огнот во израелско-палестинскиот конфликт

Дваесет и осум сенатори на Демократската партија предводени од првиот еврејски сенатор од сојузната држава Џорџија во Соединетите Американски Држави (САД) Џон Ософ упатија повик за постигнување итен прекин на огнот за спречување на поголемиот број човечки жртви во Израел и Палестина.

Групата сенатори објавија заедничко соопштение во врска растечката тензија во последно време во Палестина и во Израел во кое се истакнува следното: „За спречување на покачувањето уште повеќе на тензијата и на човечките жртви во судирот на териториите на Израел и Палестина, упатуваме повик за итен прекин на огнот.“

 Слични вести