Проф. д-р Севил Атасој по трет пат избрана за членка на Советот за контрола на опојни дроги на ОН

На одржаните избори во Советот за економски и социјални работи на ОН, турската професорка проф. д-р Севил Атасој е избрана по трет пат за членка на на Советот за контрола на опојни дроги на ОН, за периодот 2022-2027 година

1626026
Проф. д-р Севил Атасој по трет пат избрана за членка на Советот за контрола на опојни дроги на ОН

Проф. д-р Севил Атасој по трет пат е избрана за членка на Советот за контрола на опојни дроги на Обединетите нации (ОН).

На одржаните избори во Советот за економски и социјални работи на Обединетите нации (ОН), турската професорка проф. д-р Севил Атасој е повторно избрана, по трет пат досега, за членка на Советот со седиште во Виена, за периодот 2022-2027 година.

Севил Атасој најпрвин беше на должност во Советот за контрола на опојни дроги на Обединетите нации (ОН) во периодот 2005-2010 година

Таа беше првата турска државјанка која ја извршуваше и претседателската функција на Советот составен од 13 членови.Слични вести