Путин: Оние кои реализираат провоцирачки акции ќе се покајат колку што не се покајале никогаш долго време

Рускиот претседател Владимир Путин во своето традиционално годишно обраќање од Парламентот рече дека оние кои реализираат било какви провоцирачки акции против неговата земја ќе се покајат колку што не се покајале никогаш досега од ништо друго долго време

1625659
Путин: Оние кои реализираат провоцирачки акции ќе се покајат колку што не се покајале никогаш долго време

Рускиот претседател Владимир Путин во своето традиционално годишно обраќање во Федералното Собрание на пратениците на Државната Дума и сенаторите на Советот на Федерацијата истакна дека Русија ќе даде остар и брз одговор на провокациите коишто се наочени против неја.

Путин рече дека оние кои реализираат било какви провоцирачки акции против неговата земја ќе се покајат колку што не се покајале никогаш досега од ништо друго долго време.

Тој напомена дека Москва се обидува да водпостави добри односи со другите земји и дека се надева оти ниту една странска држава нема да ги премине црвените линии на Русија.

Рускиот претседател Владимир Путин освен тоа во својот говор привлече внимание на борбата на неговата земја против епидемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19), во врска со што истакна дека брзото развивање на 3 вакцини против Ковид-19 го покажува технолошкиот и индустрискиот потенцијал на Русија.Слични вести