Путин ќе учествува на климатскиот самит што ќе се одржи под водство на САД на 22 април

На поканата на американскиот претседател Џо Бајден за климатскиот самит што ќе се одржи под водство на САД на 22 април во виртуелна средина, пристигна позитивен одговор од рускиот претседател Владимир Путин

1624335
Путин ќе учествува на климатскиот самит што ќе се одржи под водство на САД на 22 април

Рускиот претседател Владимир Путин одлучи да учествува на климатскиот самит што ќе се одржи под претседателство на Соединетите Американски Држави (САД) на 22 април.

На поканата на американскиот претседател Џо Бајден пристигна позитивен одговор од рускиот претседател Владимир Путин.

Претседателскиот дворец на Русија Кремљ соопшти дека Путин одлучи да учествува на климатскиот самит што ќе се одржи под водство на Вашингтон.

Во објавеното соопштение од Кремљ се истакнува дека рускиот претседател Владимир Путин ќе учествува на самитот на 22 април преку интернет и се вели следното: „Путин ќе ги раскаже приодите на Русија во контекст на воспоставување на широка меѓународна соработка со која се има за цел да се справи со негативните последици на глобалните климатски промени.“

Американскиот претседател Џо Бајден на климатскиот самит што ќе се одржи преку интернет во виртуелна средина на 22 април ги покани лидерите на 40 земји меѓу кои и претседателот Реџеп Тајјип Ердоган.

 Слични вести