Израелската полиција интервенираше врз група палестински младинци во стариот дел на Ерусалим

Израелската полиција интервенираше врз група палестински младинци кои по клањање на намазот теравија се собраа во стариот дел на Ерусалим

1622489
Израелската полиција интервенираше врз група палестински младинци во стариот дел на Ерусалим

Израелската полиција интервенираше врз Палестинците во Ерусалим.

Помеѓу десетици палестински младинци кои по клањање на намазот теравија во Месџид-и Акса во стариот дел на Ерусалим (Стариот град) се собраа во околината на Портата Дамаск и израелската полиција дојде до нереди.

Израелската полиција интервенираше со звучни бомби врз палестинските младинци кои повремено донесуваат текбири (извикуваа Алах у екбер) и извикуваа слогани.

Коњаничките екипи на израелската полиција за растерување на палестинските младинци патролираат во должина на улицата Султан Сулејман законодавецот којашто се протега од Портата Дамаск до Портата Сахире.

Помеѓу израелската полиција и палестинските младинци беа доживеани големи нереди и бркање околу Стариот град.

Израелската полиција некои од палестинските младинци ги притвори, а некои ги тепаше. 

 Слични вести