Во ракетен напад на режимските сили на Асад врз село кај Идлиб загинаа 4 цивили од кои 2 деца

Асадовите сили извршија напад со водена ракета врз возило во движење во селото Наџије во населеното место Џисир еш-Шугур во подрачјето на Идлиб при што животите ги загубија 4 цивили од кои 2 деца, додека 2 тешко ранети деца се префрлени во болница

1617549
Во ракетен напад на режимските сили на Асад врз село кај Идлиб загинаа 4 цивили од кои 2 деца

Во реализиран ракетен напад од страна на силите на режимот на Бешар Асад врз подрачјето на градот Идлиб во североисточниот дел на Сирија, животите ги загубија 4 цивили од кои 2 деца, а 2 деца се тешко ранети.

Според добиени информации од извори за Цивилна одбрана (Белите беретки), Асадовите сили извршија напад со водена ракета врз возило во движење во селото Наџије во населеното место Џисир еш-Шугур во подрачјето на Идлиб.

Во нападот животите ги загубија 4 цивили од кои 2 деца, додека 2 тешко ранети деца се префрлени во болница.Слични вести