Во железничка несреќа во Тајван животите ги загубија 36 лица, 60 лица се повредени

Во железничка несреќа во Тајван при излетување на патнички воз од шините животите ги загубија 36 лица, 60 лица се повредени

1613391
Во железничка несреќа во Тајван животите ги загубија 36 лица, 60 лица се повредени

Во железничка несреќа во Тајван при излетување на патнички воз од шините во областа Хуалиен во Тајван, животите ги загубија 36 лица, а, 60 мина се повредени. 

Според информациите на националниот печат ослонувајќи се на Министерството за транспорт на Тајван, патнички воз со 8 вагони кој превезувал приближно 350 патници во тунелот во којшто влегол во областа Хуалиен излетал од шините.

Четвртиот и петиот вагон на возот биле тешко оштетени и на местото на инцидентот се испратени пожарникарни екипи и екипи за пребарување и спасување.

Според првични информации во железничката несреќа животите ги загубија 36 лица, а 60 лица се повредени. 

Претседателката на Тајван Цаи Инг-вен побара од надлежните министерства и служби да ги започнат потребните работи за истражување на причините на несреќата.

 Слични вести