Средба на Макрон во Париз со претседателот на Регионалната курдска управа на Ирак Нечирван Барзани

Претседателот на Регионалната курдска управа на Ирак (ИКБЈ) Нечирван Барзани во објавеното соопштение на својот профил на социјалната медија истакна дека чувствува задоволство од средбата со францускиот претседател Макрон во Париз

1611687
Средба на Макрон во Париз со претседателот на Регионалната курдска управа на Ирак Нечирван Барзани

Францускиот претседател Емануел Макрон во Париз се состана со претседателот на Регионалната курдска управа на Ирак (ИКБЈ) Нечирван Барзани.

Барзани во објавеното соопштение на својот профил на социјалната медија истакна дека чувствува задоволство од средбата со францускиот претседател Макрон во Париз.

Нечирван Барзани му се заблагодари на Макрон за поддршката на Франција на регионот и истакна дека на остварената средба разговараа за билатералните односи и регионални прашања.

Во врска со содржината на оваа средба засега не е објавено официјално соопштение од Елисејската палата.Слични вести