Во Бангладеш ќе се обнови турската полска болница

Екипите на АФАД, Министерството за здравство и Управата за изградба на станбени згради ТОКИ кои заминаа во регионот во Бангладеш каде што живееја бегалци од Аракан, за да ги обноват Турската полската болница и куќите во кампот

1611111
Во Бангладеш ќе се обнови турската полска болница

 

Екипите кои заминаа во регионот во Бангладеш каде што живееја бегалци од Аракан, започнаа со активностите за обновување и повторно ставање во употреба на турската полска болница, која беше оштетена во пожарот во кампот.

Во објавата објавена на Твитер профилот на Претседателството за управување со елементарни катастрофи и итни состојби (АФАД) беше истакнато следното: „Екипите на АФАД, Министерството за здравство и Управата за изградба на станбени згради ТОКИ кои заминаа во регионот во Бангладеш каде што живееја бегалци од Аракан, за да ги обноват Турската полската болница и куќите во кампот, кои станаа неупотребливи по пожарот, продолжуваат со својата работа “.

Минатата недела во кампот во Кокс Базар, каде што престојуваа бегалци од Аракан во Бангладеш, избувна пожар во кој загинаа 15 лица.Слични вести