Шарл Мишел изјави дека наредниот месец сака да престојува во посета на Турција

Навистина се надевам дека ќе биде можно да ги развиме односите со Турција, но истовремено покажувањето позитивен, умерен став од страна на Турција има големо значење за нас

1608797
Шарл Мишел изјави дека наредниот месец сака да престојува во посета на Турција

 

Шарл Мишел изјави дека наредниот месец сака да престојува во посета на Турција

Претседателот на Советот на Европската унија (ЕУ) Шарл Мишел истакна дека наредниот месец сака да ја посети Турција.

Шарл Мишел на прес-конференција што ја одржа по Самитот на лидерите на ЕУ преку интернет, направи проценка за Турција.

„Навистина се надевам дека ќе биде можно да ги развиме односите со Турција, но истовремено покажувањето позитивен, умерен став од страна на Турција има големо значење за нас“, рече Мишел.

Мишел меѓудругото рече дека се во контакт со Анкара за посета на Турција во текот на наредниот месец.Слични вести