Во престрелка помеѓу вооружени лица и безбедносните сили во Нигерија загинаа 20 лица

Во престрелка помеѓу вооружени лица и безбедносните сили во Нигерија загинаа 20 лица, припадници на локалните безбедносни сили

1608605
Во престрелка помеѓу вооружени лица и безбедносните сили во Нигерија загинаа 20 лица

Во престрелка помеѓу вооружени лица и безбедносни сили во провинцијата Нигер во Нигерија загинаа 20 лица.

Ибрахим Илјасу, членот на Собранието на Марига на провинцијата Нигер, истакна дека во селото Котонкоро во областа Марига вооружени лица се судрија со безбедносните сили.

Илјасу рече дека војниците кои по судирот биле испратени во областа се соочиле со мртвите тела на 20 припадници на локалните безбедносни сили.

Илјасу информира дека војската ја стави под контрола состојбата во областа.Слични вести