Позитивни тестовите на имигрантските деца без придружба во САД

Стапката на деца мигранти без придружба, кои биле позитивни на Ковид-19 во 2020 година е 7,4 отсто, што одговара на бројката од 2 илјади 897

1608549
Позитивни тестовите на имигрантските деца без придружба во САД

Приближно 3 отсто од имигрантските деца без придружба кои во САД се обидуваат да влезат илегално преку јужната граница, биле позитивни на новиот тип на коронавирус (Ковид-19).

Во веста дека „Аксиос“ која се заснова на податоци од Министерството за здравство на САД, беше истакнато дека 319 имигрантски деца без придружба кои биле позитивни на тестот на новиот тип на коронавирус (Ковид-19) кој беше направен откако биле фатени од властите, биле изолирани од другите.

Во веста се подвлекува дека стапката на позитивни деца на Ковид-19 во засолништето во Коризо Спринг, Тексас, достигна 10 отсто.

Во веста беше споделена информацијата дека стапката на деца мигранти без придружба, кои биле позитивни на Ковид-19 во 2020 година е 7,4 отсто, што одговара на бројката од 2 илјади 897.

Во објектите на Министерството за здравство има повеќе од 11.500 деца мигранти без придружба.Слични вести