Бројот на загинатите во вооружениот напад на супермаркет во Колорадо во САД се зголеми на 10 лиц

Бројот на загинатите во реализираниот вооружен напад на еден супермаркет во градот Булдер во сојузната држава Колорадо во САД се зголеми на 10 лица

1606526
Бројот на загинатите во вооружениот напад на супермаркет во Колорадо во САД се зголеми на 10 лиц

Бројот на загинатите во реализираниот вооружен напад на еден супермаркет во сојузната држава Колорадо во Соединетите Американски Држави (САД) се зголеми на 10 лица.

Одделот на полицијата во Булдер соопшти дека бројот на загинатите во реализираниот напад на еден супермаркет во градот се искачи на 10.

Во огнот отворен од страна на напаѓачот врз полициските екипи кои дојдоа на местото на нападот загина и еден полициски службеник.

Нафлежни започнаа истрага во врска со нападот. 

Ранетиот напаѓач пак, чиј идентитет не е соопштен е притворен.

 Слични вести