Во експлозија на мина во градот Агдам загинаа двајца Азербејџанци, а 3 лица се ранети

Јавното обвинителство на Агдам соопшти дека во експлозија на мина животите ги загубија двајца браќа од исто семејство, а три лица се ранети од кои уште еден брат, татко и еден роднина, а едно дете се спаси од експлозијата без да здобие повреди

1602641
Во експлозија на мина во градот Агдам загинаа двајца Азербејџанци, а 3 лица се ранети

Во градот Агдам кој од страна на Азербејџан беше ослободен од ерменска окупација при експлозија на мина поставена од страна на ерменските војници загинаа двајца Азербејџанци, а 3 лица се ранети.

Јавното обвинителство на Агдам соопшти дека во експлозијата животите ги загубија двајца браќа од исто семејство, а три лица се ранети од кои уште еден брат, татко и еден нивен роднина. Едно дете пак, се спаси од експлозијата без да здобие повреди.

Јавното обвинителство на Агдам започна истрага во врска со случајот.Слични вести