Путин оствари телефонски разговори со Алиев и Пашинјан

Рускиот претседател Владимир Путин оствари одделни телефонски разговори со азербејџанскиот претседател Илхам Алиев и ерменскиот премиер Никол Пашинјан

1600380
Путин оствари телефонски разговори со Алиев и Пашинјан

Рускиот претседател Владимир Путин оствари одделни телефонски разговори со азербејџанскиот претседател Илхам Алиев и ерменскиот премиер Никол Пашинјан со кои ги разгледаа последните случувања во Нагорно Карабах.

Во објавеното соопштение од Кремљ (претседателството на дворецот на Русија) се истакнува дека претседателот Путин разговараше телефонски со азербејџанскиот претседател Илхам Алиев и ерменскиот премиер Никол Пашинјан. 

Во соопштението и се одделува место на информацијата дека во овие остварени телефонски разговори беа разгледани постигнатите договори во врска со Нагорно Карабах, а воедно се додава и следното: „Со задоволство е истакнато е дека во целост се почитува режимот на примирје и дека ситуацијата во регионот во основа останува стабилна и мирна.“

 Слични вести