Во експлозија во сомалискиот главен град Могадишу загинаа 20 лица, а 30 мина се ранети

Во сомалискиот главен град Могадишу е реализиран напад со возило бомба во кој загинаа 20 лица, а 30 мина се ранети

1596087
Во експлозија во сомалискиот главен град Могадишу загинаа 20 лица, а 30 мина се ранети

Во реализиран напад со возило бомба пред еден ресторан во главниот град на Сомалија, Могадишу, загинаа 20 лица, а 30 мина се ранети. 

Раководителот на амбулантниот сервис Амин доктор Абдулкадир Адан информира дека во реализиран бомбашки напад пред ресторанот по име "Лул Јемени" животите ги загубија 20 лица, а 30 лица се ранети.

Како што се истакнува по експлозијата се срушила и една зграда во околината на ресторанот во близина на пристаништето во Могадишу.

Пред истиот ресторан беше експлодирана бомба од страна на самоубиствен бомбаш и во 2020 година, при што и во оваа експлозија имаше загинати.

 Слични вести