Папата Франциск во Неџеф во Ирак се состана со верскиот лидер на шиитите Али ес-Систани

Според веста на ирачката официјална новинска агенција, конвојот со возила во кој се наоѓаше и папата Франциск од аеродромот во Неџеф премина во куќата на верскиот лидер на шиитите Али ес-Систани каде што се одржа и средбата

1596198
Папата Франциск во Неџеф во Ирак се состана со верскиот лидер на шиитите Али ес-Систани

Духовниот лидер на католичкиот свет и претседател на Ватикан папата Франциск кој престојува во историска посета на Ирак се состана со верскиот лидер на шиитите Али ес-Систани.

Според веста на ирачката официјална новинска агенција, конвојот со возила во кој се наоѓаше и папата Франциск од аеродромот во Неџеф премина во куќата на верскиот лидер на шиитите Али ес-Систани каде што се одржа и средбата.

Папата Франциск во рамките на своите средби и разговори во Ирак, вчера во главниот град Багдад се состана со ирачкиот премиер Мустафа Ал Ќазими и претседателот Бархам Салих.

Духовниот лидер на католиците, ја посети и црквата Сејјидет'ул Неџат во Багдад.

Папата Франциск по посетата на Неџеф се очекува да го посети и античкиот град Ур во Насирије.Слични вести