Трагична несреќа на универзитет во Боливија: При рушење на ограда загинаа 7 студенти

За време на настаната гужва на универзитетот „Ел Алто“ во управната област на главниот град Ла Паз се сруши оградата при што голем број студенти паднаа од четвртиот спрат на зградата на универзитетот

1594531
Трагична несреќа на универзитет во Боливија: При рушење на ограда загинаа 7 студенти

На еден универзитет во Боливија поради настаната гужва се сруши оградата внатре во зградата на универзитетот при што паѓајќи од четвртиот спрат загинаа најмалку 7 студенти.

За време на настаната гужва на универзитетот „Ел Алто“ во управната област на главниот град Ла Паз се сруши оградата при што голем број студенти паднаа од четвртиот спрат на зградата на универзитетот.

Во трагичната несреќа животите ги загубија 7 студенти кои паднаа од оградата, а продолжува лекувањето во болница на 5 повредени студенти.

Надлежните започнаа истрага во врска со случајот,

 Слични вести