Напад на американска база во Ирак

Нема информации за загинатите и штетата

1593973
Напад на американска база во Ирак

 

Ракетен напад на воената база Ајн ал Асад во Ал Анбар во Ирак во која се наоѓаа американски војници. Нападот беше извршен со 10 ракети.

Ирачката официјална агенција која ја објави веста, не даде никакви информации за тоа кој го организирал нападот и дали има штета.

Ирачката влада се уште необјави соопштение за ова прашање.

Поранешниот американски претседател Доналд Трамп на 26 декември 2018 година ненадејно ја посети воената база Ајн ал Асад во Ал Анбар.Слични вести