Мевлут Чавушоглу се состана со специјалниот претставник на ОН за Либија Јан Кубиш

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу истакна дека на средбата со Јан Кубиш беше разговарано за последните случувања во однос на политичкиот процес којшто продолжува меѓу Либијците и за формирањето на новата преодна Влада во Либија

1593719
Мевлут Чавушоглу се состана со специјалниот претставник на ОН за Либија Јан Кубиш

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу се состана со специјалниот претставник на генералниот секретар на Обединетите нации (ОН) за Либија Јан Кубиш.

Чавушоглу во врска со средбата што се одржа во Анкара сподели објава на својот профил на социјалната мрежа Твитер.

Мевлут Чавушоглу истакна дека на средбата со Јан Кубиш беше разговарано за последните случувања во однос на политичкиот процес којшто продолжува меѓу Либијците и за формирањето на новата преодна Влада во Либија.

Министерот за надворешни работи Мевлут Чавушоглу го напиша следното: „Ќе продолжи нашата поддршка за стекнување на братска Либија со стабилност.“Слични вести