Во Лесото поради штетите од силните врнежи од дожд е прогласена шестмесечна вонредна состојба

Премиерот Моекетси Мајоро во одржаното обраќање до народот го рече следното: „Силните врнежи од дожд во последните 2 месеци станаа причина за смртта на голем број лица и за оштетување на патиштата и мостовите. Причинета е штета над земјоделските поседи.“

1589417
Во Лесото поради штетите од силните врнежи од дожд е прогласена шестмесечна вонредна состојба

Во Лесото, држава во јужниот дел на Африка, поради големите штети предизвикани од силните врнежи од дожд е прогласена шестмесечна вонредна состојба.

Премиерот Моекетси Мајоро во одржаното обраќање до народот го рече следното: „Силните врнежи од дожд во последните два месеци станаа причина за смртта на голем број лица и за оштетување на патиштата и мостовите. Причинета е штета над земјоделските поседи.“

Премиерот на Лосото соопшти дека е прогласена шестмесечна вонредна состојба на териториите на целата земја и истакна дека благодарение на тоа многу побрзо ќе се надоместат причинетите штети.Слични вести