Во градчето Африн на северот на Сирија експлодира возило бомба

Според првични информации, во терористичкиот напад се ранети најмалку тројца цивили, а е причинета и материјална штета наоколу

1589691
Во градчето Африн на северот на Сирија експлодира возило бомба

Во градчето Африн во северниот дел на Сирија кое беше исчистено од терористите со реализираната прекугранична операција Маслиново масло и се наоѓа под контрола на сириските опозиционери, експлодира бомба поставена во возило. 

Според првични информации во овој терористички напад се ранети најмалку тројца цивили.

Ранетите се префрлени во околните болници, а е причинета и материјална штета наоколу.

Безбедносните сили кои започнаа истражување во врска со нападот стојат на можноста нападот да е извршен од страна на сепаратистичко-терористичката организација ЈПГ/ПКК.Слични вести