Во бунтови во три затвори во Еквадор загинаа најмалку 50 затвореници

Според веста објавена во екваторскиот печат, во нередите за време на бунтовите во затворите во три града, Гуајагуил, Ел Тури и Котопакси, животот го загубија најмалку 50 затвореници, а двајца полицајци се повредени

1589419
Во бунтови во три затвори во Еквадор загинаа најмалку 50 затвореници

Како што се истакнува, во Еквадор, земја во Јужна Америка, се појавиле бунтови во затворите во 3 одделни града и притоа за време на интервенцијата на полицијата загинале најмалку 50 затвореници.

Според веста објавена во еквадорскиот печат, во нередите за време на бунтовите во затворите во три града, Гуајагуил, Ел Тури и Котопакси, животот го загубија најмалку 50 затвореници, а двајца полицајци се повредени.

Надлежни соопштуваат дека на местата на нередите пристигнале голем број припадници на безбедносните сили и дека се водат обиди да се воспостави контролата во затворите.

 Слични вести