Возрасен пар во Данска изврши напад на една муслиманка

Муслиманката рече дека сопругата на мажот ја држела и нејзиниот сопруг почнал да ја удира

1585242
Возрасен пар во Данска изврши напад на една муслиманка

Во Данска, една 30 годишна муслиманка со шамија беше нападната од дански пар на 60-ти години.

Муслиманката во интервјуто за весникот „Екстра Бладет“ рече дека во утринските часови на 13 февруари отишла во градежен маркет во Соборг, предградие на главниот град Копенхаген и за време на паркирањето на својот автомобил на паркингот, една постара жена со својот автомобил 4-5 пати удрила во нејзиниот автомобил.

Муслиманката рече дека разговарала и со сопругот на возрасната жена кој излегол од маркетот, кој откако ги оставил предметите во рацете, се наведнал врз нејзиното лице, ја опцул и шрмкнал во шамијата.

Муслиманката рече дека сопругата на мажот ја држела и нејзиниот сопруг почнал да ја удира, но еден старец кој излегол од продавницата за градежни материјали ја отстранил агресивната двојка, за која рече дека имале околу 65 или 66 години.

Полицијата на Западен Копенхаген соопшти дека вечерта кога се случи инцидентот била приведена агресивната постара двојка на возраст од 65 и 66 години и дека агресивната двојка ги прифатила обвиненијата.

Полицијата во Западен Копенхаген соопшти дека по продлабочувањето на истрагите ќе биде јасно дали парот, кој засега е обвинет за насилство, ќе биде обвинет и за „закана“ и „вандализам“.

Муслиманката реагирала на фактот дека нападот не бил истражен како расистичко злосторство.Слични вести