Пораки со сочувство од светот за 13-те турски граѓани

Пакистан остро го осудува грозоморниот терористички акт во кој беа убиени 13 турски граѓани во ирачкиот град Гара

1583484
Пораки со сочувство од светот за 13-те турски граѓани

 

Пакистан објави порака со сочувство за 13 турски граѓани кои беа убиени од страна на сепаратистичко-терористичката организација ПКК во ирачката област Гара.

Во соопштението објавено од Министерството за надворешни работи на Пакистан беше истакнато дека „Пакистан остро го осудува грозоморниот терористички акт во кој беа убиени 13 турски граѓани во ирачкиот град Гара. Пакистанската влада и народот, на турската држава, братскиот турски народ и семејствата на невините жртви им упатија искрено сочувство. Пакистан е во силна солидарност со турскиот народ кој води борба против злото на тероризмот“.

Во меѓувреме, Амбасадорот на Велика Британија во Анкара Доминик Чилкот, Амбасадорот на Азербејџан во Анкара Хазар Ибрахим и амбасадата на Пакистан во Анкара, исто така испратија пораки со сочувство за 13 турски граѓани кои беа убиени од ПКК во регионот Гара.Слични вести