Бомбашки напад во Африн

Според првите сознанија, во нападот загинал 1, а 4 цивили биле повредени.

1583260
Бомбашки напад во Африн

 

Едно лице го загуби животот во нападот со автомобил-бомба во Африн во северна Сирија.

Бомбата поставена на возилото беше активирана во општината Џиндерес, која се наоѓа во рамките на оперативниот регион „Маслиново гранче“.

Според првите сознанија, во нападот загинал 1, а 4 цивили биле повредени.

Повредените беа префрлени во околните болници, додека во околината настанала материјална штета.Слични вести