Венецијанскиот карневал откажан и оваа година поради пандемијата на Ковид-19

По откажувањето на овој значаен карневал за време на кој десетици илјади туристи во месец февруари доаѓаат во Венеција, улиците на градот останаа празни

1582079
Венецијанскиот карневал откажан и оваа година поради пандемијата на Ковид-19

Венецијанскиот карневал во Италија којшто се одржува секоја година во месец февруари, исто како и минатата година е откажан и оваа година, поради пандемијата на новиот тип коронавирус (Ковид-19).

По откажувањето на овој значаен карневал за време на кој десетици илјади туристи во месец февруари доаѓаат во Венеција, улиците на градот останаа празни.

Поради појавата на пандемијата на Ковид-19 во Италија и наглиот пораст на бројот на случаите на зараза од вирусот Венецијанскиот карневал беше откажан и минатата година.Слични вести