Во вооружени напади во Нигерија загинаа 23 лица, а голем број се ранети

Од страна на засега неидентификувани вооружени напаѓачи се реализирани напади во Нигерија во кои загинаа 23 лица, а голем број лица се ранети

1580543
Во вооружени напади во Нигерија загинаа 23 лица, а голем број се ранети

Во реализирани напади од страна на вооружени лица во западноафриканската држава Нигерија загинаа 23 лица, а голем број лица се ранети.

Началникот за внатрешна безбедност и внатрешни работи на провинцијата Кадуна Самуел Аруван во дадената изјава за новинарите истакна дека засега неидентификувани вооружени напаѓачи реализираа напади врз областите Бирнин Гвари, Гива,Чикун, Игаби и Кауру.

Аруван рече дека во нападите животот го загубија 23 лица, а голем број се ранети.

Велејќи дека поради растечките напади во областа се испратени поголем број безбедносни сили, Аруван додаде дека во врска со нападите е започната истрага.Слични вести