Бројот на загинатите војници во терористичкиот напад во Мали се зголеми на 10

Во вестите коишто се објавуваат во националниот печат на Мали се истакнува дека бројот на загинатите војници во терористичкиот напад којшто беше реализиран од страна на вооружени лица во месноста Бони во областа Мопти, се зголеми на 10

1577240
Бројот на загинатите војници во терористичкиот напад во Мали се зголеми на 10

Бројот на загинатите војници во вооружениот терористички напад во западноафриканската држава Мали чија цел беше армијата, се зголеми на 10.

Во вестите коишто се објавуваат во националниот печат се истакнува дека бројот на загинатите војници во терористичкиот напад којшто беше реализиран од страна на вооружени лица во месноста Бони во областа Мопти во Мали, се зголеми на 10.

Претходно беше соопштено дека бројот на загинатите војници изнесува 4.

Според Тадајт, информативниот орган за пропаганда на терористичката организација Ал Каеда, одговорноста за вооружениот терористички напад ја презеде една група поврзана со Ал Каеда. 

 Слични вести