Ерменската армија го прекрши примирјето на азербејџанската граница

Државната погранична служба на Азербејџан соопшти дека ерменската армија во селото Ашаги Ескипара кај градот Газах коешто го држи под окупација отвори оган со тежок митралез врз азербејџанските војници стационирани во оваа област

1575767
Ерменската армија го прекрши примирјето на азербејџанската граница

Ерменската армија го прекрши примирјето на азербејџанската граница.

Во објавеното соопштение од Државната погранична служба на Азербејџан се истакнува дека единиците на ерменската армија во селото Ашаги Ескипара кај градот Газах коешто го држи под окупација рано наутро околу 05:00 часот по локално време отворија оган врз азербејџанските војници стационирани во оваа област.

Во соопштението се вели дека ерменските единици на 20 пати отвориле оган врз азербејџанските војници со тежок митралез.Слични вести