Расте бројот на оздравените од Ковид-19 во светот

Бројот на оздравените над 64.825.000

1561063
Расте бројот на оздравените од Ковид-19 во светот
Koronavirüs1.jpg
Koronavirüs2.jpg
Koronavirüs3.jpg
Koronavirüs4.jpg

Бројот на смртните случаи поради новиот вид коронавирус (Ковид-19) во светот се зголеми на 1.943.435 лица. Бројот на заразените од вирусот изнесува над 90.702.000 а бројот на оздравените над 64.825.000.

Бројот на смртните случаи од Ковид-19 во Соединетите Американски Држави (САД) се зголеми на 383.275. Бројот на заразени во земјата изнесува 22.917.334 лица.

Бројот на смртните случаи како последица на епидемијата во Мексико се зголеми за уште 502 лица и изнесува 133.706. Бројот на заразени во земјата се зголеми на 1.534.039. Во државата Тамаулипас ​​беше забележан мутираната верзија на коронавирусот што се појави во Англија и кој се шири многу побрзо.

Во епидемијата на коронавирусот во последните 24 часа во Франција умреа 151 лице и беа регистрирани уште 15.944 нови случаи. Бројот на смртни случаи од Ковид-19 во земјата се зголеми на 67.750, а бројот на заразени е регистриран на 2.783.256.

Бројот на смртните случаи од епидемијата на коронавирусот во последните 24 часа во Италија се зголеми за уште 361 и достигна 78.755. Бројот на заразените од вирусот во земјата се зголеми за уште 18.627 и изнесува 2.276.491.

Поради епидемијата, во последните 24 часа во Бразил животите ги загубија 469 лица, во Аргентина 78, во Колумбија 330, во Перу 67, во Чиле 59 и  во Боливија 25. Со овие податоци, вкупниот број на лицата кои ги загубија животите од Ковид-19 во Бразил се зголеми на 203.140 , во Аргентина на 44.495, во Колумбија на 46.114, во Перу на 38.280, во Чиле на 17.096 и во Боливија на 9.376.Слични вести