Бајден за нов шеф на ЦИА го номинириа Вилијам Џ. Барнс

Амбасадорот Барнс поседува знаење, расудување и перспектива што ни требаат за да ги спречиме и да се спротивставиме на заканите пред тие да стигнат до нашите граници

1561446
Бајден за нов шеф на ЦИА го номинириа Вилијам Џ. Барнс

 

Џо Бајден, кој на изборите на 3 ноември беше избран за претседател во Соединетите Американски Држави (САД), го номинираше Вилијам B. Барнс за претседател на Централната разузнавачка агенција (ЦИА).

Во соопштението објавено од тимот на Бајден, беше наведено дека Барнс е примерен дипломат со децениско искуство кој ќе може да ја обезбеди и штити безбедноста на Соединетите Американски Држави (САД) и граѓаните.

Во соопштението беше забележано дека Барнс, кого Бајден го номинираше за претседател на ЦИА и исто како и самиот смета дека разузнавачките служби немаат никаква врска со политиката, рече:

„Амбасадорот Барнс поседува знаење, расудување и перспектива што ни требаат за да ги спречиме и да се спротивставиме на заканите пред тие да стигнат до нашите граници“.

Поранешниот амбасадор на САД во Русија Вилијам Барнс (64) 33 години служеше во американскиот Стејт департмент.Слични вести