Археолозите открија антички „Снек бар“ во Помпеја во Италија

Археолозите открија антички „Снек бар“ односно „Фаст фуд“ ресторан или вид ресторан за брза храна во античкиот град Помпеја, во близина на градот Неапол, во Италија

1553904
Археолозите открија антички „Снек бар“ во Помпеја во Италија

Дали кај вас некогаш пробудило интересирање или дали сте се запрашале како луѓето пред 2000 години ги јаделе своите закуски?

Археолозите открија антички „Снек бар“ односно „Фаст фуд“ ресторан или вид ресторан за брза храна во античкиот град Помпеја, во близина на градот Неапол, во Италија.

Овој „Термополиум“ вид продавници или ресторан за брза храна во античко време, откриен од страна на археолозите во античкиот град Помпеја во Италија ни дава идеја за тоа на што личеле „Снек баровите“ т.е. баровите за закуски или рестораните за брза храна (Фаст фуд), во античко време. 

Откриениот антички „Снек бар“ или „Фаст фуд“ ресторан е во доста добро сочувана состојба и е украсен со разнобојни фрески и мотиви на храна.Слични вести