Во бомбашки напад на церемонија во Авганистан загинаа 15 цивили

Портпаролот на авганистанското Министерство за внатрешни работи истакна дека во реализиран напад со три тркала на една церемонија за хатим на Куран-и Керим загинаа 15 цивили, а 20 мина се ранети

1547982
Во бомбашки напад на церемонија во Авганистан загинаа 15 цивили

Во реализиран бомбашки напад којшто беше извршен за време на една церемонија во провинцијата Газне во Авганистан, загинаа 15 цивили, а 20 мина се ранети.

Портпаролот на Министерството за внатрешни работи Тарик Арјен во дадената изјава за претставниците на печатот истакна дека за време на церемонија на хатим на Куран-и Керим во селото Агуџан во населеното место Гејлан во провинцијата Газне е реализиран со мотоцикл со три тркала на кој била поставена бомба.

Арјен рече дека во нападот загинаа 15 цивили, а 20 мина се ранети.

Засега никој не ја презеде одговорноста за нападот.Слични вести