Во вооружен напад на Боко Харам во Нигерија загинаа 27 лица

Терористичката организација Боко Харам доцна ноќта во Сабота изврши вооружен напад врз селото Тумур во областа Дифа во кој загинаа 27 лица

1545178
Во вооружен напад на Боко Харам во Нигерија загинаа 27 лица

Во реализиран напад од страна на терористичката организација Боко Харам во Нигерија загинаа 27 лица.

Терористичката организација Боко Харам доцна ноќта во Сабота изврши вооружен напад врз селото Тумур во областа Дифа.

Во нападот загинаа 27 лица.

Нигериската полиција соопшти дека приближно 70 милитанти извршиле напад на селото кадешто запалиле приближно 1000 куќи, работни места и голем број возила.

Во извршениот напад од страна на терористичката организација Боко Харам во областа Дифа и во петокот  загинаа две лица.Слични вести