Чекор назад од Пашинјан: Треба да ги развиеме нашите односи со Турција и Азербејџан

Ерменскиот премиер Никол Пашинјан кој по претрпениот пораз во Карабах се соочува со протести и притисоци за оставка, истакна дека неговата земја треба да ги развие своите односи со Турција и Азербејџан

1545450
Чекор назад од Пашинјан: Треба да ги развиеме нашите односи со Турција и Азербејџан

Ерменија која доживува голем колапс економски и политички, е во потрага по излез од оваа состојба.

По извојуваната победа на Азербејџан во Карабах, се одржа вонреден состанок на Советот за безбедност на Ерменија. 

Ерменскиот премиер Никол Пашинјан кој по претрпениот пораз во Карабах  се соочува со протести и притисоци за оставка, истакна дека неговата земја треба да ги развие своите односи со Турција и Азербејџан.

Пашинјан повтори дека нема да поднесе оставка и дека освен тоа е спремен да се појави пред народниот суд во врска со војната. Слични вести