Во напад со возило бомба во Авганистан загинаа тројца авганистански војници, двајца се ранети

Портпаролот на Губернијата Газне Вахидулах Џумазадах истакна дека напаѓач реализира напад со возило бомба врз воената станица во областа Молла Нух Баба во Газне во кој загинаа тројца авганистански војници, а двајца војници се ранети

1542218
Во напад со возило бомба во Авганистан загинаа тројца авганистански војници, двајца се ранети

Во реализиран напад со возило бомба врз воена станица во провинцијата Газне во Авганистан, загинаа тројца авганистански војници, а двајца војници се ранети.

Портпаролот на Губернијата Газне Вахидулах Џумазадах истакна дека напаѓач реализира напад со возило бомба врз воената станица во областа Молла Нух Баба во Газне.

Џумазадах истакна дека во нападот загинаа тројца авганистански војници, а двајца војници се ранети.

Засега никој не ја презеде одговорноста за нападот.Слични вести