Во судирите на протестите во градот Сулејманије во Ирак животот го загубија 2 лица, 15 се повредени

Во ирачкиот град Сулејманије за време на протестите против Владата на Регионалната курдска управа на Ирак, животот го загубија 2 лица, а 15 мина се повредени

1541281
Во судирите на протестите во градот Сулејманије во Ирак животот го загубија 2 лица, 15 се повредени

Во судирите до коишто дојде во ирачкиот град Сулејманије за време на протестите против Владата на Регионалната курдска управа на Ирак, животот го загубија 2 лица, а 15 мина се повредени.

Надлежни истакнуваат дека за време на протестите во населеното место Кифри животот го загуби еден 26 годишен демонстрант кој се наоѓал меѓу протестирачите, а едно повредено лице починало во болницата во која било префрлено на лекување, со што во протестите животот го загубија 2 лица, а 15 мина се повредени.

За време на одржаните протести против Владата на Регионалната курдска управа на Ирак во населеното место Сејитсадик во градот Сулејманије пак, беа запалени зградите на политичките партии.Слични вести