Илхам Алиев: Го избркавме непријателот од нашите територии и секој ќе ја прифати оваа реалност

Азербејџанскиот претседател Илхам Алиев истакна дека го избркаа непријателот од нивните територии и дека со тоа создадоа една нова реалност и секој ќе ја прифати оваа реалност

1537492
Илхам Алиев: Го избркавме непријателот од нашите територии и секој ќе ја прифати оваа реалност

Азербејџанскиот претседател Илхам Алиев објави соопштение во врска со ослободувањето од ерменска окупација на сопствените територии од страна на азербејџанската армија.

Алиев истакна дека го избркаа непријателот од нивните територии и дека со тоа создадоа една нова реалност и секој ќе ја прифати оваа реалност.

Нагласувајќи дека оние кои живеат во Нагорно Карабах се граѓани на Азербејџан, Алиев рече: „Тие ќе видат дека нивниот живот ќе биде подобар во државата Азербејџан.“

Правејќи проценак на усвоената предлог-резолуција од страна на францускиот Сенат за признавање на таканаречената „Реублика Нагорно Карабах“ , азербејџанскиот претседател Илхам Алиев го подвлече следното: „Каква врска има францускиот Сенат со нашето прашање? Ако многу сакаат нека им го дадат Марсеј на Ерменците таму да ја формираат својата држава.“

 Слични вести