Украина повторно ќе купи дронови од Турција

Украина, во 2019 година од Турција купи 6 беспилотни летала Бајрактар ТБ2 и 3 контролни станици

1535281
Украина повторно ќе купи дронови од Турција

 

Началникот на Генералштабот на Вооружените сили на Украина Руслан Хомчак рече дека идната година од Турција ќе купат уште 5 беспилотни летала (дронови) „Бајрактар“ од ​​Турција.

Според информацијата на веб-страницата „Армија информ“, Хомчак изјавил дека во рамките на потребите на армијата за 2021 година беше одлучено да се купат уште 5 нови беспилотни авиони „Бајрактар“.

Украина, во 2019 година од Турција купи 6 беспилотни летала Бајрактар ТБ2 и 3 контролни станици.Слични вести