Азербејџанските војници во Карабах заедно со азербејџанското знаме го поставија и турското знаме

На снимките споделени преку социјалните медиуми се гледа како азербејџанските војници кои се наоѓаат во Карабах во овие области заедно со азербејџанското знаме го поставуваат и турското знаме

1530962
Азербејџанските војници во Карабах заедно со азербејџанското знаме го поставија и турското знаме

Азербејџанските војници во Карабах заедно со азербејџанскоот знаме го поставија и турското знаме.

Согласно потпишаниот договор помеѓу Азербејџан и Ерменија, во областите коишто ги напушта Ерменија се стационира азербејџанската армија.

На снимките споделени преку социјалните медиуми се гледа како азербејџанските војници кои се наоѓаат во Карабах во овие области заедно со азербејџанското знаме го поставуваат и турското знаме.

На снимките еден од азербејџанските војници кои го поставија турското знаме го истакна следното: „Во чест на Турција, нашиот брат кој ни даде поддршка одблиску во ослободувањето на Карабах и со која сме еден народ две држави, турското знаме ќе се поставува заедно со азербејџанското знаме. Карабах е Азербејџан.“  Слични вести