Во напад со хаубица во Авганистан загинаа 7 цивили меѓу кои има жени и деца

Авганистанското министерство за одбрана соопшти дека во реализиран напад со хаубица во провинцијата Кундуз загинаа 7 цивили меѓу кои се наоѓаат и жени и деца, а 6 мина цивили се ранети

1530530
Во напад со хаубица во Авганистан загинаа 7 цивили меѓу кои има жени и деца

Во реализиран напад со хаубица  во провинцијата Кундуз во Авганистан загинаа 7 цивили меѓу кои има и жени и деца, а 6 мина цивили се ранети.

Врз куќите во населеното место Талука во Кундуз падна граната од хаубица. 

Авганистанското министерство за одбрана соопшти дека во реализиран напад со хаубица во провинцијата Кундуз загинаа 7 цивили меѓу кои се наоѓаат и жени и деца, а 6 мина цивили се ранети. 

Талибан не објави соопштение во врска со нападот.

Инаку, населените места Имам Сахип и Дест-и Арчи, во провинцијата Кундуз во последните денови беа сцена на судири помеѓу авганистанските безбедносни сили и милитантите на Талибан.Слични вести