Азербејџанската армија ослободи од ерменска окупација уште едно градче, 48 села и 8 стратешки ридови

Азербејџанската армија во рамките на започнатата операција на 27 септември во Нагорно Карабах претходно ослободи од ерменска окупација 5 града, 3 градчиња и некаде околу 240 села, како и некои значајни ридови

1524759
Азербејџанската армија ослободи од ерменска окупација уште едно градче, 48 села и 8 стратешки ридови

Претседателот на Азербејџан Илхам Алиев соопшти дека азербејџанската армија ослободи од ерменска окупација уште едно градче, 48 села и 8 ридови со стратешко значење.

Инаку, азербејџанската армија во рамките на започнатата операција на 27 септември во Нагорно Карабах претходно ослободи од ерменска окупација 5 града, 3 градчиња и некаде околу 240 села, како и некои значајни ридови.Слични вести