Во ерменските напади досега загинаа 93 азербејџански цивили, 407 цивили се ранети

Главното јавно обвинителство на Азербејџан соопшти дека во реализираните напади од страна на Ерменија од 27 септември до 9 ноември животот го загубија 93 азербејџански цивили, 407 цивили се ранети

1524458
Во ерменските напади досега загинаа 93 азербејџански цивили, 407 цивили се ранети

Во реализираните напади од страна на Ерменија со топови и ракети врз азербејџанските цивилни населени места, досега животот го загубија 93 цивили, 407 цивили се ранети.

Главното јавно обвинителство на Азербејџан ги соопшти човечките загуби и причинетите материјални штети во реализираните напади од страна на Ерменија од 27 септември до 9 ноември.

Според тоа, во наведениот период досега животот го загубија 93 азербејџански цивили, а 407 цивили се ранети.

Во сопштението се истакнува дека во ерменските напади се оштетени и доведени во неупотреблива состојба 3.326 куќи, 120 повеќеспратни згради и 504 јавни згради.Слични вести