Азербејџанската армија уништи ерменска касарна

Министерството за одбрана на Азербејџан соопшти дека со реализирани топовски истрели од страна на азербејџанската армија е погодена една касарна на ерменската армија стационирана во селото Тонашен во правец на градот Тертер на фронтот

1522717
Азербејџанската армија уништи ерменска касарна

Азербејџанската армија која продолжува со операцијата за ослободување на сопствените територии од окупација, уништи една касарна на ерменската армија.

Во објавеното соопштение од страна на азербејџанското Министерство за одбрана се истакнува дека со реализирани топовски истрели од страна на азербејџанската армија е погодена една касарна на ерменската армија стационирана во селото Тонашен во правец на градот Тертер на фронтот.

Министерството ги сподели и снимките снимени од воздух од моментот на погодување и уништување на ерменската касарна.Слични вести