Во нападите на сирискиот режим врз Идлиб и околните населени места загинаа најмалку 7 цивили

Според добиени информации од извори на Цивилната одбрана (Белите Беретки) во Идлиб, во реализирани напади од страна на сириските режимски сили врз центарот на градот и околните населени места животот го загубија 7 цивили, а 13 цивили се ранети

1521646
Во нападите на сирискиот режим врз Идлиб и околните населени места загинаа најмалку 7 цивили

Во реализирани напади од страна на режимските сили на Бешар Асад врз центарот на градот Идлиб и врз околните населени места, загинаа  најмалку 7 цивили, а 13 цивили се ранети.

Според добиени информации од извори на Цивилната одбрана (Белите Беретки) во Идлиб, во реализирани напади од страна на сириските режимски сили животот го загубија 7 цивили, од кои 4 во населеното место Ериха, 2 во селото Кеферје и 1 во центарот на градот Идлиб, а 13 цивили се ранети.

Ранетите се префрлени на лекување во болници, додека поради тоа што нападите се уште продолжуваат постои загриженост од зголемување на бројот на загинатите.Слични вести